ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΑΠΑΝΘΙΣΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΤΗΣ ΣΚΙΑΘΟΥ» 2013

Την Κυριακή 3 Μαρτίου 2013 και ώρα 6:00 μ.μ. στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου των Ιερών Ναών Σκιάθου «ιερεύς Αθανάσιος Ρίζος» πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου βιβλίου του ιερέως Γεωργίου Σταματά Αρχιερατικού Επιτρόπου Σκιάθου «ΑΠΑΝΘΙΣΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΤΗΣ ΣΚΙΑΘΟΥ».

Σκοπός της εκδόσεως αυτής, σύμφωνα με τον συγγραφέα, είναι να γίνουν γνωστά στους νέους τα παραδοσιακά τραγούδια της Σκιάθου, γιατί και αυτά αποτελούν μέρος της πλούσιας πνευματικής μας κληρονομιάς.

Το καλαίσθητο αυτό βιβλίο περιλαμβάνει 38 τραγούδια από την συλλογή του π. Γεωργίου Ρήγα, 9 από την συλλογή της Βασιλικής Γ. Κυριακούλη, 7 από την συλλογή του Ποθητού Κ. Αγιώτου και 2 εκτός συλλογής. Τα τραγούδια είναι χωρισμένα σε 18 μελωδίες δηλ. σε 18 διαφορετικούς σκοπούς.

Ορισμένα απ’ αυτά τα τραγούδια  παρουσίασε, με μεγάλη επιτυχία, η παιδική χορωδία του Πνευματικού Κέντρου υπό την διεύθυνση του π. Γεωργίου Σταματά.

Οι συμμετέχοντες στην  ωραιότατη αυτή μουσική βραδιά σιγοτραγουδώντας γύρισαν πολλά-πολλά χρόνια πριν, τότε που στην παλιά Σκιάθο οι νησιώτες ζούσαν τις χαρές και τις λύπες τους σαν μια μεγάλη οικογένεια.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.